Ha nyár akkor frissítő borkoktélok

„Keverd és kóstold” borkoktélkampány idén nyáron is!

A tavalyi év sikeres borkoktél kampánya folytatásaként július 12-én indul a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa fiatalokat célzó Borkoktél – Keverd és kóstold! kampánya a magyarborod.hu közösségi oldalain. A tavalyi évhez hasonlóan, 2024 nyarán is 4 receptvideó segítségével népszerűsítik a bor alapú koktél kategóriát Schök Norbert bartender közreműködésével.

Az elmúlt évek során számos kampányt indított a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, melyekben bátorította a fiatalokat a borok izgalmas világának felfedezésére. A szakmaközi szervezet a borfogyasztási trendeket, valamint az Y és Z generáció ízlését és igényeit figyelembe véve indította el tavaly a „Keverd és kóstold!” kampányát a borkoktél kategória népszerűsítésére. A pozitív szakmai és fogyasztói visszajelzések hatására idén is folytatódik a promóció azzal a céllal, hogy a fiataloknak megmutassa a minőségi magyar bor sokszínűségét.

Az idei nyár borkoktéljai a 43. Országos Borverseny díjkiosztó gáláján nagy sikerrel mutatkoztak be. A szakmai közönség itt elsőként kapott ízelítőt az idei év boralapú koktéljaból.  A hagyományoknak megfelelően a koktélok alapját a borverseny díjnyertes borai adták, így három aranyérmes bor (fehér, rozé, vörös) és egy aranyérmes gyöngyöző bor.

Az otthoni környezetben is könnyedén elkészíthető, egyszerű, de mégis látványos koktélokat Schök Norbert bartender álmodta meg. A négy koktél fő összetevője minden esetben a magyar bor, a recepteket pedig idén a fűszernövények inspirálták. A White Basilben az illatos fehérbor remekül harmonizál a bazsalikom frissességével. A rosé alapú koktélt, a Pink Tonicot a kakukkfű fűszeressége és a kesernyés tonik teszi igazán szerethetővé. A Red Mint jégkásában a könnyű vörösborok gyümölcsösségét egy kis menta bolondítja meg. A kísérletezők és játékos kedvűek nagy kedvence a pezsgő vagy gyöngyöző bor alapú koktél, az Ice Pop lehet, melyben a buborékok gyümölcsös sorbet-val keverednek és ízlés szerint különböző fűszernövényekkel színesíthetők. A színes italok között mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt, az alkalomhoz és a nyári hangulathoz illőt. Tökéletes kiegészítői lehetnek ezek a koktélok a nyáresti baráti összejöveteleknek, grillpartiknak vagy akár a romantikus pillanatoknak.

A magyarborod.hu YouTube csatornáján már elérhetőek a videók, melyek segítségével lépésről lépésre könnyedén elkészíthető bármelyik koktél. A digitális receptfüzet pedig a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa honlapjáról tölthető-le.

A magyarborod.hu Facebook és Instagram oldalán július 12-től kezdődően minden pénteken a borkoktéloké a terep, a látogatók a koktélkészítés és fogyasztás rejtelmeivel ismerkedhetnek és találhatják meg a kedvencüket.

Receptvideók: https://www.youtube.com/@magyarborod4617

A borkoktél receptkönyv: https://www.hnt.hu/wp-content/uploads/2024/07/Borkoktel_receptfuzet_2024.pdf